perjantai 27. syyskuuta 2013

Minttukrokanttikakku


Vielä lisää juustokakkuja.
Tästä versiosta tykkäsin vielä enemmän.
Suora johtopäätös: Mitä enemmän suklaata, sitä parempaa?


Pohja:
175g domino minttu-keksejä 
75-100g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2½ dl kermaa
200g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
200g Marabou minttukrokanttisuklaata
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Rouhittua daimia.

Murusta keksit. Sekoita ne sulatetun oin kanssa.
Painele seos leivinpaperin päälle halk. 20-22cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. 5minuutiksi.
Vaahdota kerma
Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
Sulata suklaa, sekoita muun seoksen joukkoon.

Kiehauta sitruunamehu vaikka mikrossa. 
Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun.
Lisää neste nauhana täytteeseen, sekoita ja kaada töhnä keksipohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele makusi mukaan.




4 kommenttia:

  1. Herkullisenkuuloinen kakku! Pakko kyllä tehdä kohta kans tämmöinen ;)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat nämä kakut :) kunpa meillä joku muukin olisi hulluna juustokakkuihin kuin minä, pelkästään itselleen ei kyllä viitsi/kannata väsäillä näitä :) pitänee odottaa vieraita.

    VastaaPoista
  3. ou nou, näyttää ihan järjettömän hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Tämä on yks suurista suosikeistani. :) Itelleen ei tosiaan viiti tehä, liikaa syömistä. Yleensä juhliin väsään näitä, tekevät kyllä kauppansa.

    VastaaPoista