Tarvittiin jotain gluteenitonta hyväskää... ja juustokakuthan uppoaa aina.
Jos haluaa tavis version, nuo dominon tyyppiset keksit on loistava valinta.
Mun mielestä Rainbown keksit ei oo yhtään huonompia kuin kalliimmatkaan.
Jos haluaa tavis version, nuo dominon tyyppiset keksit on loistava valinta.
Mun mielestä Rainbown keksit ei oo yhtään huonompia kuin kalliimmatkaan.
Pohja:
200g Domino vaniljakeksi tai Rainbow täytekeksejä
murustettuna
100g voita sulatettuna
tai
Gluteeniton kääretorttulevy josta otat vuoalla sopivan kokoisen palan pohjaksi.
tai
Gluteeniton kääretorttulevy josta otat vuoalla sopivan kokoisen palan pohjaksi.
Täyte:
2½ dl kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatelehtiä
250g maitorahkaa tai tuorejuustoa
130g valkosuklaata (Panda)
½-1 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1½ isoa daim-suklaapatukkaa rouhittuna (3palaa)
2dl kermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Sekoita keksinmurut ja sulatettu rasva.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halk. 18-20cm:n irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, väh. 5minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka.
Sulata valkosuklaa, sekoita kerma-rahkaseokseen.
Lisää sokeri vähän kerrallaan välillä maistaen. Lisää vaniljasokeri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi mikrossa.
Puristele liivatteista vesi pois ja sulata sitruunamehun, sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle.
Anna hyytyä n. 4h, mielellään yön yli.
Koristele kakku kermavaahdolla ja daimrouheella.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halk. 18-20cm:n irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, väh. 5minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka.
Sulata valkosuklaa, sekoita kerma-rahkaseokseen.
Lisää sokeri vähän kerrallaan välillä maistaen. Lisää vaniljasokeri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi mikrossa.
Puristele liivatteista vesi pois ja sulata sitruunamehun, sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle.
Anna hyytyä n. 4h, mielellään yön yli.
Koristele kakku kermavaahdolla ja daimrouheella.
Voi nami en paremmin sano. Mie olen ihan heikkona daimiin.. :P
VastaaPoistaDaim on kyllä aivan törkeän hyvää!
PoistaVarmasti on herkullista....itsellä valkjosuklaiset kakut ym herkut jääneet nyt pannaan laktoosiasioiden takia, vaan syön ttätä kakkua silmin...
VastaaPoistaLaktoosivaivat on harmillisia jos tykkää suklaasta. Eräs ystävä varaa aina juhliin Pirkan laktoosinpilkkomispillereitä. Sanoo että niistä on paljon apua.
Poista