perjantai 18. tammikuuta 2013

Ruisrouhesämpylät


CityMarketissa on kivasti koottu samaan kojuun lähiseudun tuottajien valikoimaa.
Ostin kokeeksi Jalasjärvellä toimivan Korpelan Myllyn Ruislese paketin. 
Nettisivujen mukaan tuotteet ovat puhtaasti suomalaisia, lisäaineettomia täysjyväviljatuotteita.
Paketin kyljessä oli muutama resepti, joista kokeiluun meni ensin nämä Ruislesesämpylät.
Tuon linkin takaa löytyy lisää myllyn tuotteisiin sopivia ohjeita.

Mun mielestä tuo sittarin kojusysteemi on loistava idea. Helpompi tutustua lähituottajien tarjontaan, kun ne ovat sopivasti yhdessä paikassa, eikä tarvitse juosta pitkin kauppaa etsimässä, varsinkin jos ei oikein tiedä mitä kaikkea pitäisi etsiää.. :) Tämä tuote olisi ainakin minulta muuten mennyt ohi.
Ja mielummin ostan tälläisiä, kuin jotain made in pigpong- juttuja joissa tulee parisataa Eetä kaupan päälle.


Meillä nämä osui ja uppos. Nopsia, helppoja valmistaa, ja lapset tykkäs tosi paljon. 
Juu, teen toistekin.
Paketin mukaan leseissä on 39% kuitua, se tuo ihan mukavasti potkua sämpylöihinkin. :)

5dl vettä
2dl ruisleseitä
8dl vehnäjauhoja
½ palaa hiivaa
2tl suolaa
½dl siirappia
1dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Laita leseet kuumaan veteen hautumaan.
Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva seokseen.
Lisää muut aineet.
Alusta taikina vehnäjauhoilla, anna taikinan kohota.
Leivo sitten pyöreiksi sämpylöiksi., pyöräytä leseitä pinnalle, anna kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.






2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttävät pehmoisilta ja hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Onpas terveellis-herkullisen näköisiä! Nam!

    VastaaPoista