torstai 26. tammikuuta 2012

Pieni kinuskikakku dynamiitin kestävällä kuorrutuksella. ;)


Mies vanhenee tässä lähiaikoina, ja Iida halusi käyttää joulupukin tuomaa pikkuvuokaansa.
Joten ei muuta kun leipomaan iskälle kakkua "vauvavuoalla" eli 15 cm:n irtopohja vuoalla.
Keittelin kinuskit päälle, mutta tyhmyyksissäni en ottanut huomioon, että pientä määrää kinuskia ei tarvi keitellä niin kauan kuin isompaa... Tuloksena herkullinen, mutta hippasen vaikeasti leikattava kuorrutus.
Saattoihan se vika olla kyllä kermassakin...kuohukerma olisi kai parasta, mutta kaapissa oli vispikermaa ja sitä käytin.
Pitää kai tehdä lähiaikoina uusi kakku jotta voin testata uuden kinuskin. :)

Ai niin, kuvat käänty taas vinoon, vaikka mitä tein. Jos joku osaa sanoa mikä tähän auttaa, niin otan neuvot onnellisena vastaan.




Pohja:
                                                                          2  munaa
                                                                        ½ dl sokeria
                                                                       1 dlvehnäjauhoja
                                                                      ½ tlleivinjauhetta 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot.
Kaada voideltuun vuokaan. 
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Täytteenä vadelmahilloa ja kermavaahto-sulatettu maitosuklaa seos, jossa vähän Marianne crushia.
Kostutus mehulla. 
Koristeet sulatettua tummaa suklaata, jota laitettu silikonimuotteihin. Neiti valitsi kuviot. 


4 kommenttia:

  1. Oi namnam!Kinuskikakku on parasta!Ja kova kinuski on vaan hyvää :) vaikkakin hankalaa leikata..itse en oo saanu vispikermaan onnistumaan niin olen sitten suosiolla käyttänyt kuohukermaa ne kerrat mitä olen kinuskikakkua tehnyt..Ja makuhan on tärkein :) En osaa auttaa kuva-asiassa..hassua..meilläkin kamera joskus kääntää kuvat vinoon ja "oikasen" ne sitten jo siellä kansioissa ennen siirtämistä blogiin mutta onko tässä siis kuvat ollut ensin oikein ja blogger kääntänyt ne väärinpäin?en osaa auttaa..itekin ihan kämmi näissä atk asioissa :D Ja kiitos blogikommentoinnista :) ultrauutisen siivittämänä meille onkin jo matkustanut jos jonkin näköistä retronorsu-housua ja gollegepukua jne..ei varmaan tytönkään syntyessä ollut niin paljoa valmiina ja aikaahan on vielä sellanen nelisen kuukautta laskettuun jäljellä..pelottavaa mikä määrä niitä sitten on kun hän saapuu..kaikkia ei varmaan edes keretä käyttää..:D

    VastaaPoista
  2. ....ja minä taas teen AINA kinuskin vispikermaan, enkä ole koskaan onnistunut pilaamaan kinuskia...ainakaan niin että se olisi kerman syy.... jos jo hetkeä ennen levitystä hoksaa että kinuski jämähti liian kovaksi, pieni loraus kermaa (tai vaikka maitoa) auttaa asiaan.... oikea leikkuuveitsi vaan kehiin ottimeksi/leikkausvälineeksi, niin kovempikin kinuski kyllä leikkautuu.... nam kakkua

    VastaaPoista
  3. En tajua miks, mut minä oon saanu nuo kuvat kääntymään oikein päin niin, et käännän kuvan valokuvakansiossa 90astetta (vaikka sitä olisi aiemmin kääneeltykin jo), sitten tallennan. Sit käännän takas oikeinpäin ja tallennan. Sen jälkeen lataan kuvan uudetaan. Ihan outoa, mut toimii joka kerta. =D

    VastaaPoista
  4. Tämä kinuski oli kyllä niin kovaa, että täytteet meinasivat lentää seinään leikatessa. :D

    Meri: Voin hyvin kuvitella, että pikkuvaatetta kertyy. :) Ne on niin sulosia...
    Mimmi, kiitos vinkistä! Mä varmaan keittelin liian kauan.
    Kakkumonsteri: Kiitos ohjeistuksesta! Täytyy kokeilla. Rasittavaa, kun kuvat menee välillä aivan vintturaan...

    Mulla siis kuvat oikein päin kansiossa, bloggeri kääntää.

    VastaaPoista