tiistai 17. tammikuuta 2012

Kotitekoista Daimia



Tähän löysin ohjeen Kitiseltä. Kiitos ja kumarrus, hyvä ohje!

Tällä ohjeella tulee vähän vajaa pellillinen.
Testiryhmänä oli omat lapset ja kaksi ystävää lapsineen.
Kommentit olivat positiivisia, paitsi meidän Tomin, ylläripylläri.  Tomi on lapsista ennakkoluuloisin ja kaavoihinsa kangistunein, peruspulla ja suklaa on parasta. ;)


Ohje on todella helppo, eikä erikoisempia raaka-aineitakaan tarvita.
Siirappia mulla ei ollut kuin vaaleana, joten sillä mentiin.

75g voita
0,5dl siirappia
1,5dl sokeria
1,5dl mantelijauhetta
200g suklaata

Sulata voi kattilassa.
Kippaa sekaan sokeri, siirappi ja mantelijauhe.
Keitä koko ajan sekoittaen n. 10 minuuttia.
Kaada keitos pellille leivinpaperin päälle. 
Sulata suklaa ja levitä se pohjan päälle. Anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.
Säilytä viileässä.

Huomenna on vielä vapaapäivä. Jospas sitten kokeilisi leipoa jotain terveellistä- tai siis terveellisempää. Vaikka sämpylöitä. Verhotkin pitäis lyhentää, mutta kun ei vois vähempää kiinnostaa. Ompelukone ja minä ei olla kavereita.
Joulupukin tuomisista on löytynyt montakin ihanaa ohjetta, kun vaan ehtisi kokeilla. Mutta mitä ihmettä mahtaa olla persiljan juuri? Eläissäni en oo törmänny kuin peruspersiljaan.

Tälläisiä mietteitä tänään.
Juuri äsken sain toimia hammaslääkärinäkin. Poitsu ei millään päässyt uneen ennen kuin ärsyttävästi heiluva hammas saatiin irti. Nyt sitten hammaskeijun tehtävää suorittamaan. :)

3 kommenttia:

  1. Lapsena tehtiin usein daimia ite ja yleensä jätettiin vielä suklaa päältä pois (nyt en kyllä jättäis suklaata pois)... Mutta siis jouluksi etsin daim-ohjetta ja piti tehdä, mutta enpäs ehtinyt... Jospa nyt sitten :)

    Juuripersilja on porkkanannäköinen, mutta vaalea.. ja maistuu persiljalta eli varmaan voi korvata peruspersiljalla :) Ja sitten ohje ja kuvia tänne blogiin myös ;D

    VastaaPoista
  2. Naminami!Ihanan näköstä!Oon kans joskus tehny mut ei tullu noin siistejä :D täytyskin täs tehä joku päivä uudestaan..manteleitakin kun on jääny joulusta..

    VastaaPoista