keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Peruna-sipuli-kanauunivuoka




Ja taas näitä helppoja uuniruokia. :) Nämä on mun suosikkeja, pienellä vaivalla saa useammalle aterialle evästä! Ei muuta kuin salaattia tai tomaatin ja kurkunpaloja lisäksi!


1kg perunasipulisekoitusta (pakaste)
800g hunajamarinoituja kanan filesuikaleita
2,5 dl Flora ruokakermaa
n. 2 dl maitoa
1 kananmuna
n.3 rkl aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
n. 1 dl juustoraastetta
 suolaa, paprikajauhetta,basilikaa ja mustapippuria


Laita jäiset peruna-sipulit voideltuun uunivuokaan, pistä lämpenevään uuniin siksi aikaa kun paistat kanansuikaleet.
Lurauta pannulle hieman öljyä, laita suikaleet paistumaan, ripsauta sekaan hieman paprikajauhetta.
Mittaa kulhoon kerma, maito, kananmuna, tuorejuusto, juustoraaste sekä mausteita maun ja mielialan mukaan. Sekoita ainekset keskenään. Mielestäni mausteita saa laittaa aika reippaasti, muuten paistos jää vähän mauttomaksi, kai nuo perunasuikaleet sitten tasoittavat makuja...Pippurin kanssa toki kannattaa olla varovainen!

 Ota vuoka pois uunista, kaada paistetut kanansuikaleet sekaan, sekoita. Lisää kerma-maitoseos ja sekoita tasaiseksi.

Paista 200 asteessa noin 1h 30 minuuttia

3 kommenttia:

  1. Tää näyttää aivan törkeän ihanalta, nnnam! ^^

    VastaaPoista
  2. Tätä on pakko kokeilla.Ostan heti huomenna juustot kaupasta,muita tarpeita onkin kotona.
    Kiitos taas kivasta ohjeesta.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Ja helppokin, jes :). Pitää kokeilla! ♥

    VastaaPoista