tiistai 25. toukokuuta 2010

Marjaisa juustokakku




Käytiin mummolassa sunnuntaina, ja vein mennessäni vähän hyväskää.
Kakku ei ollut ehtinyt hyytyä, kun lähdettiin, joten pinnasta ei tosiaan tullut sileä, vaan elmukelmun kuvioima. :)
Liivatelehtiäkin olisi saanut olla enemmän kuin 4, jäi aika löysäksi. Lisäsin viime hetkessä täytteeseen vielä mustikoitakin, ja siihen ei liivatteissa kunnolla enää riittänyt virta. Mutta kasassa pysyi, ja hyvää oli. Ei liian makeaa, mutta tarpeeksi.
Aikaisemmin en ole kokeillut hedelmäsosetta pohjaan, ja olin positiivisesti yllättynyt! Itseasiassa en oikein pidä Digestive-kekseistä, mutta tuon soseen kanssa maistui paljon paremmalta kuin voin!
Kuvaa en taaskaan saanut oikein päin, vaikka kuinka yritin. En ymmärrä miksi se kääntyy noin...?



Pohja:

 n. 300g Digestive-keksejä
2prk Bonan Paratiisi-sosetta

Täyte:

n.5dl marjoja (mansikka, mustikka, punainen viinimarja)
2,5 dl Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1rkl vaniljasokeria
5rkl sokeria
n. 150g Marabou Polka suklaata
5 liivatelehteä


Murskaa keksit vaikkapa muovipussissa kaulimella. Sekoita hedelmäsose keksimurkaan. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen n.10 minuutiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
Vatkaa kerma.
Murskaa marjat sauvasekoittimella. Ota erilliseen kuppiin n. ½dl seosta. Lisää marjamössöön tuorejuusto, sula suklaa ja sokerit. Sekoita hyvin ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria/vaniljasokeria.
Kuumenna ½dl marjamössöä mikrossa kiehuvaksi, puristele liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet siihen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen marja-tuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä vatkattu kerma.
Kaada seos pohjan päälle vuokaan, peitä ja laita hyytymään jääkaappiin väh. 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla.

5 kommenttia:

  1. Tuotapa soseen käyttöä rasvan sijaan täytyy kokeilla! Makoisalta näyttää.

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli, jo pieni pala karkoitti makeannälän ♥

    VastaaPoista
  3. Ihan upea kakku vaikka kuva on väärinpäin ja elmukelmut painaneet.Herkulliselta näyttää.

    Nämä on kivoja kun voi tehdä ilman uunia.Vaikka mökillä.

    Mukavaa keskiviikkopäivää.

    VastaaPoista
  4. Herkullista ja makeaa oli tämä, kiva että pääsin maistamaan.

    VastaaPoista
  5. Näyttää hyvältä!
    Empä ole ennen kuullutkaan polkasuklaasta, täytyy koittaa bongata kaupasta.

    VastaaPoista