torstai 6. toukokuuta 2010

Kaali-jauhelihapata

Tämän(kin) ohjeen oon saanut vuosia sitten eräältä ystävältäni.
Itse en oikeen edes tykkää kaaliruuista, (paitsi mummun tekemästä kaalilaatikosta) mutta tämä on mun mieleeni!!! Lapset tästä ei valitettavasti piittaa, joten saivat kanakeittoa kun eivät hyvän päälle ymmärtäneet. :)

400g kaalia
1-2 sipulia
1 porkkana
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl riisiä
400 g jauhelihaa
1-2 rkl soijaa
2 rkl tomaattisosetta/ketsuppia
valkopippuria
ripaus jauhelihamaustetta
½ tl meiramia
½ kirveliä (jätin pois kun ei kaapista löytynyt)

Suikaloi kaali ja sipuli, viipaloi porkkana.
Kiehauta vesi, lisää lihaliemi, riisi ja kasvikset.
Ruskista jauheliha, mausta valkopippurilla ja jauhelihamausteella. Lisää kaali-riisin joukkoon.
Jätä kiehumaan hiljalleen 20 minuutiksi,sekoita välillä. Loppuvaiheessa lisää mausteet.

2 kommenttia:

  1. En olekaan pitkään aikaan kaalipataa tehnyt.
    Meilläkään ei oikein kukaan muu syö kaalia kuin minä ja kani.Sekin syö vaan raakana.Jotenkin ei aina kehtaa itseä varten alkaa tekemään,kun pitäisi tehdä niin pieni määrä.
    Mutta hyvä ohje,kiitos siitä.Pitää nyt kokeilla tehdä.Tuo porkkana on hyvä tuossa.

    VastaaPoista
  2. Mikä siinä olikaan, kun pienenä kaali maistui niin karmealta. Kai se oli se haju... Vaan näin aikuisenahan nuo kaaliruoat maistuu törkeän hyviltä!

    VastaaPoista