sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Banoffee

 




Monessa blogissa olen törmännyt banoffeen ohjeeseen, ja pakkohan sitä oli kokeilla kun en moista ollut koskaan maistanut. CityMarketista löytyi purkki tätä ihmeainetta, ja täytyy tunnustaa että en sitten oikeen edes tiennyt, että tuliko ostettua sitä valmista, jota ei tarvi keittää, vai mitä tämä on...  Purkin kyljessä oli kyllä lappu, mutta asiaa ei ollu väännetty rautalangasta niin että olisin kunnolla tajunnu... :)


No, tältä se sitten näytti kun purkin avasin, ja totesin, että kai tälle jotain täytyy tehdä. Helin herkuista löytyi ohje, jonka mukaan keittelin litkua vain 3 minuuttia, ja hyväähän siitä tuli! Pohjaan laitoin liian vähän rasvaa (ohjeessa on se virallinen määrä), se oli hieman liian mureaa. Mutta syötyä tuli silti, makuun ei vaikuttanut negatiivisesti. :)
Ensi kerralla ajattelin kokeilla laittaa täytteeseen ja päälle vaikkapa kiiwiä mukaan, kirpeys tasapainottaisi varmaan kivasti tätä makeutta.


Pohja:
250g Safari Cookies keksejä
100g voita sulatettuna

Kinuskitäyte:
1 prk kondensoitua maitoa
4rkl fariinisokeria
n.55g voita

Lisäksi 2 banaania, tilkka sitruunamehua, 2dl kermaa ja Maraboun Polka-suklaata.


Murenna keksit, sulata voi ja sekoita nämä keskenään. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. (Itse vuorasin koko vuoan leivinpaperilla.)
Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.

Kaada kondensoitu maito kattilaan, lisää fariinisokeri ja voi. Keitä kattilassa vähän väliä sekoitellen. Kun seos alkaa kiehumaan, keitä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Kaada kinuski pohjan päälle ja laita taas jääkaappiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Viipaloi banaanit ja tee suklaasta vaikka puukolla sopivaa rouhetta.

Laita puolet banaaneista ja suklaarouheesta kinuskin päälle. Laita kermavahto banaanien päälle ja koristele lopuilla banaaneilla ja suklaarouheella. Sitruunamehua voi ripsiä banaanien päälle tummumista estämään.


11 kommenttia:

  1. Juku miten jännittävän näköinen kakku! Ohje on kyllä aika hepreaa minunlaiselle puurosormelle, joten en edes yritä. Ehkä sä joskus teet mulle tuollaisen, jos tulen käymään?

    VastaaPoista
  2. En ole kondensoitua maitoa ennen tavannut.Löytyisiköhän täältä tuppukylältä.On täällä kyllä sittari.

    Herkullinen ohje kuitenkin.

    Blogissani on sinulle jotain,käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa vaan, Eena! :) Tottahan mä sulle kakun väkerrän! :) Tämä on kyllä oikeasti helppo toteuttaa, ja helposti muunneltavissa. :)

    JaanaElina, kiitos hurjan paljon! Olipa todella iloinen yllätys!

    VastaaPoista
  4. Ai että on ihanan näköstä, täytyy laittaa kokeiltavien listalle!

    Kiva, kun kävit vierailulla. Laitan sinut listalleni, että muistan tulla uudelleen tänne :)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen!
    Ja kiitos Sumi :)

    VastaaPoista
  6. Tuo kondensoitu maito on niin herkkua :) Ite oon tilannu aina nettikaupasta, missäpäin Cittarissa tätä oli? Siis niinko mausteitten, säilykkeiden vai minkä vieressä :) ?

    VastaaPoista
  7. Tämä oli kaltaiselleni kinuski-/makeahullulle ihan huumetta. Pieni pala riitti herkutteluun, todella hyvää ja makiaa!

    VastaaPoista
  8. Meidän sittarissa kondensoitu maito on kookosmaidon vieressä (hyllyväli 11)... mut mitä muuta siel on? en muista.
    Banoffee on vaan niin hyvää. Itse olen aina keitelly tätä sen yli 2 tuntia vedessä...

    VastaaPoista
  9. Kookosjuttuja mäkin olin näkevinäni...ja jotain muitakin erikoisempia säilykkeitä yms...olisko ollu jotain merileväjuttujakin. Tai mitähän ne oli...muistan vaan aatelleeni, etten edes tiedä mitä sellaisille pitäis tehä! :)
    Hyllyvälistä mulla ei oo mitään hajua!

    Mutta luulis että kondensoitua maitoa sitten löytyy kaikista sittareista? Eikö niissä aikalailla oo samat valikoimat kaikissa.
    Toivottavasti JaanaElina ja Hönttä löydätte sitä, jos tarvitsette!

    VastaaPoista
  10. Tätä tekis mieli kokeilla. Tosin tuota kondensoitua maitoa ei ihan varmastikaan löydy täältä, mutta pitänee isommassa cityssä käydessä katsella:)

    VastaaPoista
  11. Kiitos! Toki sopii linkitys. Minäkin linkitän sinut kunhan ehdin (nyt töissä piipahtamassa).

    Aivan ihanalta näyttää tämä banoffee!

    VastaaPoista