perjantai 22. toukokuuta 2020

Kaurareikäleipä


Tätä Suklaapossun ihanaa ohjetta testasin jo jokin aika sitten.
Leivistä tuli tosi hyviä! Vähän tuli mieleen mummuni aikoinaan leipomat hiivaleivät, mutta sitä makua en taida saada maistaa enää koskaan.
 Mummuilla vaan on leivonnassa jokin salainen ainesosa joka tekee leipomuksista lapsenlapsille erityisherkullisia. <3 p="">

3 leipää:

2,5dl vettä
3dl kaurahiutaleita
1pss kuivahiivaa tai 25g tuoretta
1rkl hunajaa
1tl suolaa
50g voita sulatettuna

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja jätä sivuun siksi aikaa kun sulatat voin.
Lisää hiivaseokseen kaurahiutaleet, suola ja 3,5-4dl vehnäjauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi.
Lisää sulatettu voi ja lisää jauhoja.
Alusta taikinasta kiinteä pallo.
Peitä kulho leivinliinalla ja anna levätä lämpimässä paikassa 15 minuuttia.

Jaa taikina 3 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele sitten pyöreiksi leiviksi.
Paina juomalasilla keskiympyrä. Ne palat voi paistaa pellillä leipien kanssa.
Pistele leivät haarukalla ja painele viivat joita pitkin leipää on hyvä paloa.

Peitä leivät liinalla, kohota vielä n. 1h.
Paista kohonneita leipiä 200 asteessa uunin keskitasolla n.15 minuuttia.





6 kommenttia:

  1. Nam😍 se on kyllä kumma kun niillä mummeilla on se jokin salainen jippo millä sää naiset aina niin maistuviksi!ihanaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  2. Sää leivonnaiset kiitos automaattikorjaaja taas tästä😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä automaattiset korjaukset on usein ihan parhaita! ;)

      Poista
  3. Mummoilla on se taika hyppysissä kaikki maistuu miim paljon paremmalle.
    Ihanaa viikonloppua ja aurinkoisia päiviä.

    VastaaPoista
  4. Oi, tää on kyllä ihanan herkullisen ja helpon oloinen ohje.
    Mister A vois leipasta parit leivät meille iltapalaksi :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa herkulliselta ja vaikuttaa siltä että tämä voisi olla helppo toteuttaa meilläkin, menee talteen tämä ohje kyllä, kiitos siitä.

    VastaaPoista