Päivänä eräänä teki kauheasti mieli itse tehtyä leipää.
Jostain netin syövereistä löytyi tälläinen ohje, jota hiukan muokkasin jauhojen osalta, laitoin muutakin kuin vehnäjauhoja..
Leivästä tuli oikein hyvää, mutta ilmeisesti niitä jauhoja olisin saanut laittaa vielä enemmän, koska pellillä taikina ei pysynyt kasassa niin sievästi kuin olisin hakunnut, vaan lähti leiviämään. Siksi leivästä tuli hieman turhan matala.
5 dl vettä, n. 42 asteista
2dl kaurahiutaleita
2tl suolaa
ripaus sokeria
loraus öljyä
2dl sämpyläjauhoja
2dl ruisjauhoja
2-4dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
Sekoita keskenään kaurahiutaleet, suola, sokeri, kuivahiiva ja pari desiä jauhoja.
Lisää lämmin vesi ja öljy, sekoita.
Lisää jauhoja erissä, vaivaa samalla taikinaa.
Lisää jauhoja, kunnes taikina on kimmoisa eikä tartu enää kulhon reunoihin.
Anna kohota liinan alla 15 min.
Kumoa taikina pellille leivinpaperin päälle, muotoile leiväksi.
Sivele taikinan pinta vedellä ja tee veitsellä tai saksilla pintaviillot.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Laitetaan vielä diy-vinkkinä avaimenperät, joita tytär on tehnyt joululahjoiksi.
Karkkipaperit on päällystetty kontaktimuovilla, naru on pyöritelty kierteelle ja koko komeus on ommeltu kasaan.
Itselläni on käytössä kettukarkki-avaimenperä jonka sain jo vuosi sitten.
Kovasta käytöstä huolimatta se on pysynyt siistinä ja ehjänä.
Tykkäsin näistä kovasti!
Hei. Superkivat avaimenperät! Kristiina
VastaaPoistaKiitos! :) Mä tykkään kans. Neiti näitä ompeli, nyt pitäisi läheisillä pysyä avaimet tallessa. :)
PoistaTosi kiva idea nuo avaimenperät! :)
VastaaPoistaJa mikä parasta, helppo toteuttaa! ;)
Poista