sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Valkosipuliset lohkoperunat ja kanaa

 
Pitkästä aikaa tein lohkoperunoita.
Tällä kertaa keitin ne ensin valkosipulinkynsien ja merisuolan kanssa.
Lohkottuani potut levitin ne uunipellille ja sivelin niihin öljyä johon olin sekoittanut suolaa, yrttimaustetta, paprikamaustetta ja valkosipulijauhetta.
Lopuksi ripottelin päälle vielä kaapista löytämäni jämät valkosipulisesta maustesekoituksesta joka on juurikin tähän tarkoitukseen aikoinaan ostettu.

Paistelin perunoita (ja niitä valkosipulin kynsiä jotka myös päätyivät kattilasta pellille) 225 asteessa n. 20min.

Pottujen paistuessa tein salaatin ja paistoin kanaa.

Ja kaikessa hässäkässä unohdin kuvata valmiita annoksia, ylläripylläri...
Nämä kuvat on räpsäisty jämistä jotka ehtivät olla hetken jääkaapissa ennen kuin joku ne sieltä söi. :)

Olen taas kerran yrittänyt motivoida itseäni tekemään ruokalistaa pariksi viikoksi. Miten se voi olla niin kaamean vaikeaa saada sellainen aikaiseksi..
Ajatuksena on että ei niin helposti jumittaisi tekemään samoja ruokia, ja kaupassa käynti helpottuisi kun on selvät sävelet. Hyvällä tuurilla myös kaupassa käynti määrät vähenisivät, mikä tarkoittaa sitä ettei tulisi ostettua "ylimääräisiä" juttuja niin helposti. Ehkä.





4 kommenttia:

  1. Aah, mitä herkkua. Tässä oiva viikonloppu herkkuruoka.
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa ruokaa! Pitäisikin tehdä lohkoperunoita pitkästä aikaa. Tuo ruokalistan teko on minullakin usein ollut mielessä. Helpottaisi kaupassa käyntiä. Usein vasta kaupassa miettii mitä tekisi ruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohkoperunat on niin hyviä.
      Mä en vieläkään oo saanut aikaiseksi sitä listan tekoa...se kyllä helpottaisi "mitä mä tänään kokkaan" mietintää ja tietenkin kauppareissuja!

      Poista