perjantai 13. toukokuuta 2016

Gluteeniton vuokaleipä







Ehkäpä on aika katkaista pitkä blogihiljaisuus.
Mitään dramaattista ei ole sattunut, mutta aika on vaan mennyt kaikenlaiseen puuhasteluun.
Arkea, lapset, työt... mitä kauemmin on päivittämättä blogia, sitä vaikeampaa on alottaa taas. Kumma juttu.
Leipomuksia on tehty, ja koitan ettiä kuvia ja ohjeita, jopa lisätä niitä tänne. ;)
Mulle tästä blogista on tullu hyvä muistikirja. Monet reseptit unohtuu, täältä löydän ne paremmin kuin laatikon kätköistä. Mikä tarkottaa sitä, että mun reseptilaatikkoni on kaameassa kunnossa. Olis ihanaa olla huolellinen ja tarkka ihminen!




Tätä leipäjauhoseosta kokeilin jokin aika sitten.
Mun mielestä monet gluteenittomat vuokaleipäpakasteet on vähä ällöjä...sellasia limasia...
Tämä oli tosi hyvää leipää, helppo tekoista ja kelpasi koko perheelle!
Lasten mielestä ihan parasta!
Sekaan piti heittää vettä ja margariinia. Lisukkeeksi laitoin paketin ehdotuksen mukaan 1 dl auringonkukan siemeniä ja 2 rkl pellavansiemenrouhetta.
Se vähä mitä leipää jäi, oli seuraavana aamuna vielä mukavan pehmeää. Kuvittelin että kuivaisi paljon nopeammin.

Pakkauksen ostin Prismasta, hintaa oli muistaakseni n. 2,5euroa.




2 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin testata. Olen itsekin innostunut leipomaan gluteenittomia leipiä, koska liika vehnän syönti turvottaa vaikka keliakiaa ei olekaan. Näyttää mehevältä leivältä.
    Voin samaistua täysin tuohon " olisi ihanaa olla huolellinen ja tarkka ihminen". En todellakaan ole!

    VastaaPoista
  2. Tätä kyllä kannattaa testata!
    Tälläiset "Lisää vain vesi" paketit on välillä kivoja. Aina ei ehdi tai jaksa tehdä alusta asti. :)
    Tuntuu että tosi monelle gluteeni aiheuttaa jotain oireita, vaikka ei keliakiaa olisikaan!

    Tuo järjestelmällisyys... voi kun sitä voisi vaikka ostaa kilon paloissa! ;)

    VastaaPoista