keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kristallipullat


Ihania, pehmoisia, herkullisia pullia.
Osa solmuina, osa tavispikkupulliksi pyöriteltyinä.
Mutta koska harvemmin asiat on täydellisiä, näidenkin kohdalla oli 1/5 jolle ei kelvannut.
Ilmeisesti voiteluvaiheen voi maistui liikaa..
No, jäipä meille muille enemmän. ;)


:


2 dl vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna

Voiteluun:
50 g voita sulatettuna
1 dl Siro erikoishienoasokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). 
Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja sulatrttu voi.. Alusta taikina tasaiseksi.
 Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia.
 Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
 Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi (pieniä pallosia!) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.
 
Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.



1 kommentti:

  1. Näyttääpä hyvälle ja reseptikin kuulostaa niin herkulliselle, että testiin menee! :)

    VastaaPoista