perjantai 12. kesäkuuta 2015

Sektorikakku




Jollakin hammaslääkärireissulla odotushuoneen lehdestä hokattu Kinuskikissan ohje.
Tätähän on helppo muokata erilaisilla karkeilla, tai vaihtamalla niiden tilalle vaikka marjoja.



Pohja:
300g joulupipareita
125g voita

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4dl kermaa
500g vaniljavanukasta
250g valkosuklaata
3/4 dl vettä

Kuorrute
Erilaisia karkkeja tai marjoja.

Vuoraa halk. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita leivinpaperisuikaleet myös reunoille, jotta kakku on helpompi irroittaa vuoasta.

Hienonna keksit ja sekoita murut sulatetun voin kanssa.
Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa.
Sekoita sula suklaa ja vaniljavanukas keskenään. 
Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos vanukasseokseen ja sekoita.
Lisää viimeisenä kermavaahto, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle.
Peitä vuoka ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Jaa kakku sektoreihin ja koristele karkeilla.



Tämä kakku jakoi ällistyttävällä tavalla mielipiteitä.
Mun mielestäni täyte maistui liian pliisulta, olisi tarvinnut jotain potkua...
Mutta joidenkin mielestä kakku oli ihan parasta, ja mulla huono maku. :)
Hyvin teki tämäkin kauppansa synttäripöydässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti