Jostain syystä talvi on mun mielestä loistavaa aikaa leipoa leipää.
Viime viikolla vapaapäivänä kokeilin Marttaliiton sivulta löytynyttä leipäohjetta, vähän tuunattuna.
Alkuperäinen ohje täällä.
Arkivapaiden hyvä puoli: Voi ilahduttaa koulusta tulijoita lämpöisellä leivällä.
Ilhatunut ilme tuli kyllä päivän ruuastakin: Peppispataa.
Arjen pieniä hyviä juttuja. :)
Alkuperäinen ohje täällä.
Arkivapaiden hyvä puoli: Voi ilahduttaa koulusta tulijoita lämpöisellä leivällä.
Ilhatunut ilme tuli kyllä päivän ruuastakin: Peppispataa.
Arjen pieniä hyviä juttuja. :)
Taikina vaikutti vähän epämääräisen lötköltä kun tungin sen vuokaan, ja siinä kohotessaan vähän turahti ylikin. Haarukalla pistely laski kuitenkin liialliset turvotukset ja lopputuloksena ihanan pehmeä, hyvänmakuinen leipä joka oli seuraavana päivänäkin vielä herkullista, eikä hiivan makuista mössöä.
5dl vettä
1tl suolaa
2rkl siirappia
1dl leseitä tai hiutaleita
1pss kuivahiivaa
½dl pellavansiemenrouhetta
1dl auringonkukan siemeniä
1dl sämpyläjauhoja
7-8dl vehnäjauhoja
Sekoita kulhossa sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola, leseet ja molemmat siemenet.
Mittaa noin 40 asteinen vesi kulhoon, lisää siirappi ja sekoita.
Peitä leivinliinalla ja laita vedottomaan paikkaan nousemaan (esim mikroon) 30 minuutiksi.
Vaivaa vehnäjauhota taikinaan vähitellen. (Sekoitin puuhaarukalla.Oli sellaista löllöä etten aikonut käsiäni siihen sotkea.)
Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
Kaada leipävuokaan ja kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
Pistele kohonnut leipä haarukalla tai coctailtikulla.
Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 25 min.
Säilytä jäähtynyt leipä paperipussissa.
Pistele kohonnut leipä haarukalla tai coctailtikulla.
Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 25 min.
Säilytä jäähtynyt leipä paperipussissa.
Kuulostaa hyvältä! Mä sain synttärilahjaks yleiskoneen ja oon nyt ihan hurahtanut leipien tekoon, vaikken aiemmin tykänny siitä puuhasta yhtään 😄 Ei mikään vaan voita omatekoista tuoretta leipää ❤
VastaaPoistaYleiskone on varmasti näppärä vekotin!
PoistaTuore leipä..parasta arjen luksusta! 😊
Näyttää herkulliselta! Mukavaa talvipäivää♥
VastaaPoistaKiitos! Mukavaa viikonloppua sinne päin! ❤
PoistaVuokaleivät ovat niin mun juttu. Nopeita ja hyviä arjen herkkuja.
VastaaPoistaTodellakin! Ja helppo tuunata erilaisilla siemenillä, leseillä..
PoistaNäyttää herkulliselta:) Tätä on pakko kokeilla, resepti vielä vegaaninen ;)
VastaaPoistaSitä vegaanisuutta en huomannu edes ajatella. 😊
PoistaVoi kun näyttää hyvältä.
VastaaPoistaOlen myös itselleni laittanut tämän ohjeen niihin kokeilehan tuota juttuihin.
Sellainen lista löytyy multakin. 😊
PoistaOi nam! Ihanan mehevä vaalealeipä.
VastaaPoistaHyvin se maistui väelle.😊
PoistaHerkullista :)
VastaaPoista😊
PoistaNäyttää kyllä todella mehevältä leivältä. Varmasti hyvää :)
VastaaPoistaArjen luksusta. 😊
PoistaNäyttää tosi hyvältä. Tuore leipä on aivan ihanaa <3
VastaaPoistaSamoin tuoreen leivän tuoksu.
Poista