Mies on hakenut monta sangollista mustikoita. Onneks on, koska mä suoraan sanottuna inhoan mustikan noukkimista. Voin sitten kyllä siivota... :)
Leivoin sitten ihan perusmustikkapiirakkaa. Lapset syövät tätä ihan urakalla, varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.
Mustikkapiirakka
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
4 ½dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita
pinnalle sokeria n. ½ dl ( ennen tai jälkeen paistamisen)
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele mustikat päälle, sekä päälle vielä hieman hienoa sokeria.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.
Varo ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
No varmasti lapset syövät urakalla, söisin minäkin. Voi kunpa minäkin saisin jonkun mustikkametsään...
VastaaPoistaHyvältä näyttää! Ja varmasti parasta juuri kera vaniljakastikkeen.
VastaaPoistaMukavaa ja rentoa sunnuntaita!
On niin herkullisen näköistä että varmaan lapsille maistuu.
VastaaPoistaMustikkapiirakka on vaan niin hyvää.
Mukava tuo miehesi,kun kerää marjoja.Meillä harvoin lähtee ainakaan itsestään keräämään.Voi lähteä kaveriksi,kun en uskalla yksin metsään,ainakaan kauas mennä.Täällä oli nyt tehty 13 karhu havaintoa.Juuri meidän mökkimaisemissa.Karhuemolla oli nähty neljät poikaset.
Oikein mukavaa viikkoa.
Mustikkapiiras on hyvää..... ja sitäkin voi tehdä niin monenlaista. Lisäsin sinut kans omaan linkkilistaani.
VastaaPoistaKiitos kommenteista! Mustikkapiirakka on kyllä ihana leivonnainen ja mukavasti muokattavissa monenlaiseksi.
VastaaPoistaJaana, meillä tosiaan onneksi mies on innokas marjastaja. Mä kun kuitenkin eksyisin sinne... :)
Hui, teillähän on hurjan paljon karhuja siellä! JA vielä poikasetkin, tosi vaarallista...
Ihanan näköistä, mustikkapiirakka on namia :) Tuli mieleeni kun tuolla mun blogissa kyselit ruisjauhoista, että jos kiinnostaa joskus kokeilla, voisi tuon pohjan tehdä osin tai kokonaankin ruisjauhoista, tulisi varmasti hyvää :)
VastaaPoista