tiistai 27. joulukuuta 2011

Nisupoikia



Ennen joulua lapset halusi pullapoikia, joten pitihän niitä väsätä. Persoonallisia ilmestyksiä. :)
Lopusta taikinasta tehtiin muffinssivuokiin korvapuusteja.

 









Eilen vierailtiin mummulassa, mukavaa nähdä koko porukkaa kerralla.
Maisemat ei ollu ihan sitä, mitä jouluna odotetaan





Kaunista silti. Luonnon voimat on upeita.
Tuuli oli aivan mahoton, jäänsirpaleita lenteli kauas. 

Tälläistä tällä kertaa...

lauantai 24. joulukuuta 2011

Jouluista höpinää



Niin se joulu vaan tuli, kaiken tohinan ja lasten suunnattoman jännityksen päätteeksi. 
Eilen huhkin vielä iltavuorossa ja nyt alkoi talviloma, ihanaa! 
Todella hyvään saumaan loma tulikin, syyslomasta asti meillä on sairastettu kaikkea mahdollista korvatulehduksista keuhkokuumeeseen ja oletettuun mykoplasmaan. Siksi blogikin on jäänyt vähälle huomiolle. Kiitos teille kaikille jotka olette täällä käyneet kurkkimassa ja kommentoimassakin! :)

Meillä vietetään rauhallista joulua oman perheen kesken, pukki kävi ja nyt ei tarvi enää jännätä. ;) 
Tuo keskimmäinen varsinkin on ollut niin täpinässä, että viimeiset 3 yötä, etenkin viime yö on olleet katkonaisia. Nukahtaminen vaikeaa, herääminen helppoa - eräillä.
Joulupukki toteutti poitsun ainokaisen toiveen ja nyt on hyvä olla. <3 

 Tässä muutamia kuvia, jotain sentään askarreltiin ja väkerrettiin omin pikku räpylöin:




Kuuseen pussukoita, Iidan iloksi.
Koivunoksia maalattiin valkoiseksi ja koristeltiin sydämillä-näyttää luonnossa paljon paremmalta.


Suklaakakuksi tein samaa kuin viime vuonna: Suloisen suklaista After Eight-kakkua
Hampaat tippuu suusta ja ahteri levenee, mutta ei voi mitään.. on niin hyvää.




 Joulupukin tuomisista ollaan meillä kovin iloisia ja kiitollisia. Ilta kuluukin kaikkea ihastellessa ja lasten kanssa pelatessa. Mies tuolla kasaa Jeren apuna Lego laivaa, sitä unelmista suurinta. ;)






Kynttilöitä on polteltu aamusta alkaen, minä nautin.


Oikein tunnelmallista, rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa kaikille!


lauantai 3. joulukuuta 2011

Suklaakakku (gluteeniton)


Jokunen päivä sitten tarvittiin jotain gluteenitonta kahvin kanssa...
Ensin ajattelin olla laiska ja ostin kaupasta Viennettaa, sehän on hyvää. Mutta taas se leipaisukärpänen pääsi puremaan. :)
Sunnuntain Gluteenittoman jauhoseoksen pussin kyljestä löytyi tälläinen ohje. Kuorrutetta vähän tuunasin.
Kakusta tuli tosi mehevää ja hyvää, nam!


Pohja:
150g voita
1½dl vettä
3dl sokeria
3dl gluteenitonta jauhoseosta
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa

Kuorrutus:
50g voita
½dl kermaa tai maitoa
2dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
4 riviä Pandan tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota pyöreä, tasapohjainen 24 cm kakkuvuoka.

Sulata margariini kattilassa, mittaa sekaan vesi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Riko munat lasiin ja vatkaa niiden rakenne rikki. Ei tarvitse vaahdottaa.
Kaada kuivien aineiden sekaan munaseos ja kuuma vesi-rasvaseos. Vatkaa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.
Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.
Kumoa valmis kakkuvaikka tarjoiluastialle. Ujuta leivinpaperisuikaleet suojaamaan lautasen reunoja kuorrutukselta.

Valmista kuorrutus:
MIttaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.Kaada kuuma kuorrutus kuuman kakun päälle.
Anna jäähtyä rauhassa viileässä paikassa.
 Poista leivinpaperisuikaleet lautaselta ja tarjoile.





perjantai 2. joulukuuta 2011

Broileri-riisivuoka



Onko teillä muilla, tai siis teidän lapsilla, tullut joulukalenterin myötä kammottavaa vimmaa herätä VIELÄ aikaisemmin kuin aiemmin?
Meidän pojat herää nykyään törkeän aikaisin, ja tuo keskimmäinen herättää mutkin..tänään klo 6.15 tultiin jo utelemaan onko aika avata luukku.
Ja mä oon niin huono nukkuja, että kun aamulla herätetään, en saa enää unta. Reilua. Varsinkin, kun tänään olis saatu nukkua melkeen kasiin asti.No, kunhan mulla on aamuvuoro niin taatusti lapset nukkuu. :)
Mutta vähän alkaa pelottaa se jouluaatto...ollaanko meillä hereillä klo 4.30? Tulee piiiiitkä päivä oottaaa pukkia, jos niin käy. :)

No joo, ongelmansa kullakin...

Tämä riisivuoka on mun mielestä hyvää ja helppoa arkievästä.
Vielä helpommalla pääsee jos käyttää valmiiksi marinoituja kanansuikaleita ja vaikkapa Knorrin kanafondueta.

400g broilerinsuikaleita
6 dl vettä
hieman suolaa
2,5 dl riisiä
2 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta
1 rkl currya
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 pss herne-maissi-paprikaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa

Kiehauta vesi.
Pane riisi, vesi ja öljy uunivuokaan.
Lisää mausteet ja broilerinsuikaleet ja sekoita.
Anna kypsyä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Lisää herne-maissi-paprika ja kerma.
Anna kypsyä kunnes vihannekset ovat kuumentuneet ja kerma imeytynyt.

torstai 1. joulukuuta 2011

Leipomuksia myyjäisiin



Eilen oli ohjelmassa leipomista...
Päiväkodin vanhempaintoimikunta järjestää leivonnaismyyjäiset joihin jäsenten pitäisi leipoa 3 tuotetta.
Aion viedä Ihania Pätkismuffinsseja, Miljonäärin piirakkaa (aiemmin olen tehnyt nimellä kinuskipiirakka)

Toivottavasti väkeä tulee, jotta saataisiin uuden päiväkodin vanhempaintoimikunnan kassaan rahaa, jolla voisi järjestää lasten iloksi jotakin mukavaa. :)



maanantai 28. marraskuuta 2011

Tiramisukakkua (mukamas) ja Persikka-piimäkakkua



Heti alkuun varoitus: nämä kuvat on järjettömän huonoja.
Niissä lasten pikkujouluissa hillittömässä kiireessä napsittuja...ja jälkeenpäin tajusin vasta, että säädöt tais olla "pikkase" vinksallaan. No, jotain vihiä näistä ehkä saa...ja tuosta piimätsydeemistä onkin jo aiemmissa postauksissa kuvia.

Tuo tiramisukakku oli taas aika säälittävä yritys.
Miksi ihmeessä ihminen, joka ei tykkää kahvissa muusta kuin tuoksusta, haluaa tehdä kahvinmakuista kakkua???
Pahaltahan se maistui... joten sulatin sekaan valkosuklaata...ja maitosuklaata..edelleen pahaa.. kaapista löyty vielä vähän geishasuklaata,sekaan vaan.. Aina vaan oli karvaan makuista...Puoli pussia Marianne Crushia pelasti tilanteen sellaiseksi että kakusta tuli myös mun makunystyröilleni sopiva. :)

Alkuperäinen ohje jostain Valion mainosläpyskästä, tässä mun versioni:

Pohja:
1½ pakettia Wilhelmina keksejä
n. 60g voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl flora vispiä
2 prk Tiramisurahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
2 rkl vahvaa kahvia
75g valkosuklaata
75g maitosuklaata
pari riviä Geishasuklaata
½ pss Marianne crushia

Laita 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita rahka, suklaat ja sokerit, tarkista makua.
Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja kaada ohuena nauhana seokseen.
Lisää viimeisenä kerma. Tarkista vielä maku.
Kippaa töhkä keksipohjan päälle, peitä ja laita jääkaappiin hyytymään väh 4h , mielellään yön yli.

Koristele makusi mukaan. Kaakaojauhe ja tomusokerikin olisi kivoja päälle siivilöityinä.



Tämä surullisen ruma kuva esittää kakkua, josta olen postaillut jo ennenkin, täällä ja täällä.
Samaa kakkua pikkuisen eri variaatioina. Edellisten postausten kuvat sata kertaa parempia, kannattaa kurkata niin saa paremman käsityksen.

Ohje muuten sama kuin niissäkin, mutta tässä perusmassan seassa persikan paloja ja 2 dl persikkasurvosta. Päällä hyydytettyä persikkasurvosta.
Kermapursotukset jäi...aika loppu. :)

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mansikkakolat



Täytyy tunnustaa, että nämä ei ollu yhtä hyviä kuin nuo edellisen postauksen namut, ei kyllä pahojakaan. .
Sellainenkin juttu tässä oli, että meillä oli sitruunamehu aivan loppu, eikä kaapista löytyny oikeitakaan sitruunoita, ei edes appelsiineja. Se mehu olis varmasti antanu vähän potkua näihin.



1 dl (100g) tuoreita tai pakastettuja,sulatettuja, soseutettuja mansikoita
1 rkl sitruunamehua
1½ dl kuohukermaa
2½ dl (220g) sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia

Vuoraa neliskulmainen, 20 cm x20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Hienonna mansikat hyvin esim sauvasekoittimella ja sekoita siihen sitruunamehu.
Sekoita kaikki aineet paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna seos hiljalleen sekoittaen kiehuvaksi. Keitä seosta kunnes läpötila on 120 astetta. Tai ota mallia edellisen postauksen suklaakolasta .
Kaada seos vuokaan ja jähmetä.
Leikkaa levy sen jälkeen paloiksi, säilytä viileässä.



Nämäkin sitten tarttuvat toisiinsa kiinni....

Tähän loppuun on vielä ihan pakko hehkuttaa, etää TÄÄLLÄ SATAA LUNTA!!!
Ja eka lumilyhty tehty ja kynttilä sytytetty. Ei kai se mitään tee asiaa, että tenavat keräs tarvittavan lumen asfaltilta lapioiden avulla??? ;)
Joulumieli kohoaa kun maa alkaa näyttää valkoiselta. :)