perjantai 15. toukokuuta 2015

Rapsakat grissinit


Viikonloppuun nämä puikulat käykin mukavasti. :) 
Aiemmin olen tehnyt grissinejä tällä ohjeella. 
Nyt testasin Leivotaan-lehden ohjetta.
Maukkaita tikkuja tuli. 
Sopii kivasti vaikkapa illanviettoon peston tai tuorejuuston kaverina.
Tuon linkin takaa muuten löytyy ohje myös pestoon.

Grissini:

1pss kuivahiivaa
1l vehnäjauhoja
2tl sokeria
2tl suolaa
2-3 tl kuivattua basilikaa
4dl vettä, kädenlämpöistä
6rkl oliiviöljyä
gourmetsuolaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi joko yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukuilla.
(Koukuilla onnistui hyvin!)
Peitä taikina leivinliinalla ja anna nousta n. 40min.

Nosta taikina pöydälle ja alusta.
Jaa taikina 30-35 suunnilleen samankokoiseen palaan.
Pyörittele jokainen pala pitkulaiseksi grissinipatukaksi.

Nosta grissinit uunipellille leivinpaperin päälle (ohjeessa voidellulle uunipannulle).
Voitele ne vedellä ja ripottele suolaa päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 16-18 minuuttia.
Anna jäähtyä.




1 kommentti:

  1. Moikka Sumi! Saitko multa s.postia? Voitit arvonnassa Muumimukin ja yritin sua tavoitella jo pari kuukautta sitten :) T:Piia Kauppala-blogista

    VastaaPoista