sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mustaherukka-valkosuklaakakku


Tämän kakun koristelu olisi tuoreiden marjojen aikaan huomattavasti mukavampaa.
Mustaviinimarjoja ja muutama lehti suoraan puskasta..nam!
Tällä(kin) kertaa into hyytyi koristeluvaiheessa ja heitin vaan muutaman jäisen marjan päälle.


Kakusta tuli ihanan raikas ja mehevä.
 Mustaherukat tuo kivasti kirpeyttä, jota valkosuklaa pehmentää. 
Tämän voi halutessaan toki tehdä muistakin marjoista, voisin kuvitella että mustikatkin maistuisivat hyvältä. :)
Tämä kakku sopii ihmiselle joka pitää mustaviinimarkoista. 
Meillä lapset ei piitanneet, mutta aikuisille maistui.
Oman maistiaisensa sai kumpikin sisko miehensä kanssa. 
Joskus on mukava ilahduttaa läheisiä paakelseilla.


Pohja:
150-200g kaurakeksejä
60g voita sulatettuna

Täytteen perusseos:
200g rahkaa
200 tuorejuustoa
2,5dl kermaa

Mustaherukkatäyte:
½ perustäytteestä
200g mustaherukoita soseutettuna
½dl sokeria (tai maun mukaan)
3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
3-4 rkl kiehuvaa vettä

Valkosuklaatäyte:
½ perustäytteestä
200g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1rkl vettä, kiehuvaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Murusta keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.
Painele halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Valmista perusseos vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla siihen rahka ja tuorejuusto.

Valmista mustaherukkatäyte mössäämällä marjat sauvasekoittimella.
Heitä sekaan marjamössö ja sokerit.
Liuota 4 liivatelehteä kiehuvan kuumaan veteen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana marjamössöön, sekoita. 
Ota puolet perusseoksesta ja lisää sekaan, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle.

Sulata valkosuklaa, sekoita se perusseoksen toiseen osaan.
Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. 
Sekoita ja kaada vuokaan mustaherukkaseoksen päälle.

Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4h, mielellään yön yli.






1 kommentti:

  1. Tämä kakku näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselle. Voi olla, että tällainen kakku valmistuu meille ensi sunnuntaiksi, äitienpäivän kunniaksi. Tosin mustaherukat taidan joutua korvaamaan mustikoilla tai muilla marjoilla, sillä mustaherukat ovat päässeet loppumaan pakastimesta..

    Jestas, että mulle tulee aina ihan älytön herkkuhimo ja leipomisinnostus joka kerta, kun käyn kurkkimassa täällä näitä sun leipomuksiasi :D

    VastaaPoista