sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kesän paras mansikka-mustikkapiirakka

 Tämä todella herkullinen ohje löytyi Chocomumilta. Pikkuisen sitä muuttelin oman maun ja pakastimesta löytyvien marjojen mukaiseksi. 

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia. 
Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
150g Valio Créme fraichea
1 dl fariinisokeria
marjoa, esim mansikoita, mustikoita, vadelmia...
Vaahdota kerma. Lisää ranskankerma ja sokeri. Vatkaa kunnes sokeri on liuennut.
Kostuta pohja esim mehulla. (Käytin mansikoiden sulamismehua, johon lisäsin hieman vettä.)
Kada täyte pohjan päälle. Asettele marjat täytteeseen.

Kiille:
3 dl vettä/mehua
1,5dl hyytelösokeria 

  Kiehauta mehu, lisää siihen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Sekoita kunnes liemi kirkastuu. Anna seoksen jäähtyä jonkin verran, lusikoi täytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
(Itse annoin hyytelömehun jäähtyä melkoisen paljon, ja hyvin meni. )



2 kommenttia:

  1. Oivoi, takuulla IHANAA!<3 Ja voi miten ihana vuoka sulla on, en ookkaan tuollaista ennen nähnyt! :D

    VastaaPoista